Activitati de agrement

In timpul liber va oferim cateva dintre cele mai atractive activitati de agrement turistric si sportiv conduse de ghizii nostri specializati.

Cunoscuta ca statiune climaterica inca din perioada interbelica, Colibita a devenit cu adevarat insemnata din punct de vedere turistic dupa construirea barajului si crearea lacului de acumulare. Zona poate oferi aproape totul in materie de vacante active: drumetie, mountain-bike, zbor cu parapanta, rafting, caiac, windsurfing, kiting, etc iar in sezonul hivernal, ski de tura, drumetii cu rachete de zapada, ski si snowboard freeride.

Baza noastra este dotata cu echipamente profesionale pentru rafting, caiac (atat de touring cat si de ape repezi), windsurfing, drumetie, alpinism, ciclism montan, ski de tura, snowboard, schi-alpinism si winter-rescue.

 

Caiac de tura pe lacul Colibita cu studenti de la World Challenge Expedition - Marea Britanie (foto Caliman Club)

 • Rafting

  Se poate practica tot timpul anului pe raul Bistrita Ardeleana, in aval de barajul Colibita (gr. III) sau pe raul Bistrita Aurie, intre Cheile Zugreni si Cheile Toance (gr I & II). Primavara, cand se topeste zapada, organizam ture pe raul Rebra (gr III & IV).

 • Caiac de mare (sea-kayaking)

  La baza noastra de la Colibita aveti posibilitatea sa va initiati in tehnica caiacului de mare sau de tura (sea-kayaking).

 • Caiac de rau (white-water-kayaking)

  Organizam atat cursuri de initiere (pe raul Bistrita Aurie) cat si ture cu cei avansati (pe raurile Bistrita Ardeleana, Rebra, Anies, Cormaia).

 • Drumetie montana

  Drumetii la Colibita se pot face peste tot, atat usoare (prin poienile din jurul lacului) cat si sportive (cum ar fi ascensiunea pe Vf. Bistricorul - cel mai inalt din zona, 1990 m).

 • Ciclism montan (mountain-bike)

  Ture scurte de o zi se pot face in jurul lacului sau pe culmile care strajuiesc depresiunea Colibita. O traversare frumoasa este de la Colibita la Castelul Dracula in pasul Tihuta, sau de la Colibita la Gura Haitii, pe drumul lui Maria Tereza.

 • Alpinism, rapel, tiroliana

  Pentru iubitorii de adrenalina oferim posibilitatea de a practica alpinismul in zona sau cele 2 tehnici spectaculoase ale acestuia : rapelul si tiroliana.

Daca doriti sa ne vizitati in timpul iernii atunci va luam cu noi la ski de tura, excursii cu rachete de zapada sau la ture freeride de ski si snowboard. Sau la o tura de initiere in schi-alpinism si salvamont de iarna.

 • Ski de tura si rachete de zapada

  Zona din jarul lacului Colibita este un paradis al skiului de tura (sau al excursiilor cu rachete de zapada).

 • Ski & snowboard freeride

  Zone sigure de freeride avem in jurul lacului Colibita din belsug (Bistriciorul, Struniorul, Fagetelul, Casarul, Miroslava) cat si in imediata apropiere (Ousorul, Raraul, Ineul, Cormaia).

 • Alpinism de iarna si winter rescue

  Pentru cei care doresc sa se initieze in folosirea pioletului si a coltarilor, a pieps-ului si a sondei de avalansa, sau sa construiasca un igloo ori un adapost in zapada.

Cursuri:

 • Curs de windsurfing

  Lacul Colibita este ideal pentru initiere in windsurfing. Primele lectii le facem pe plaja din fata pensiunii noastre. Apoi ne avantam in larg.

 • Curs de ski & snowboard

  Cururile de ski si snowboard le organizam la Piatra Fantanele (in pasul Tihuta) sau la Vatra Dornei unde exista partii pentru incepatori dotate cu instalatii de transport pe cablu.

 • Curs de innot si triatlon

  Pentru cei care doresc sa participe la triatlon si vor sa-si imbunatateasca tehnica de innot de anduranta (innot pe distante mari). Apoi putem face impreuna si tura de bicicleta si cea de alergare.

Arhiva video:

17 May 2010

Video-clip: Rafting pe raul Rebra

Izvorul Negru - Manastirea Rebra, 18 km, class III, gradient 22 m/km, debit 78 cm scala Rebrisoara. Rafteri: Liviu Nechiti, Bogdan Miholca, Adrian Nascu, Vasil Girigan. Carma: Doru Munteanu. (Productie: Caliman Club, filmari & montaj: Dumitru Rotaru)

4 Mai 2013

Video-clip: White-water kayaking in muntii Rodnei

Raul Gusetul, Muntii Rodnei, 10 km, class III, gradient 25 m/km, (productie: Caliman Club, filmari & montaj: Dumitru Rotaru)

La intoarcerea acasa dupa o zi plina de sport si miscare, va puteti bucura de un binemeritat jacuzzi pentru relaxare.